Sütemény, édesség, és ami még illik hozzá

datolyAlma

datolyAlma

Zabpelyhes-kókuszos keksz

2016. február 20. - datolyalma

Otthon azt hiszem, csak az utóbbi időben jelent meg a zabpelyhes kekszek nagy tömege, itt már régóta nagyon alap dolog. Arról, hogy glutén mentes-e, eltérőek a vélemények, de talán ennek a cikknek igaza van - ebben az esetben ez olyan édesség, amit glutén-érzékenyek is ehetnek (viszont nem vegán,…

Tovább

Datolyakrémes tekercs

  Datolyás tekercset ajánlani főleg Magyarországon tartózkodó olvasóknak talán egy kicsit felesleges, de ez egy izraeli klasszikus, és gondoltam ha már, akkor írok egy kicsit egy általunk nem ismert datolya fajtáról is.  A legegyszerűbb, ha van előre elkészített datolya krémünk valahonnan (mondjuk…

Tovább

Kalács / barchesz

Ezt a barchesz (avagy kalács) receptet már régóta szerkesztgetem, és úgy érzem, eljött az ideje, hogy végre útjára bocsássam. A fotón az őszi zsidó új évre készített kerek verziók láthatók, persze lehet hagyományos hármas fonással, és a szerintem szebb négyes fonással is készíteni, ki ahogy akarja…

Tovább

Fánk (Hanukára, farsangra, vagy csak úgy)

A fánk Izraelben hagyományosan hanukai étel, vagyis olyan, mint nekünk a bejgli karácsonykor. Azért nagyon nem kell meglepődni a dolgokon, a fánk nem valami egzotikus helyről érkezett, hanem a közép-európai zsidók hozták magukkal. Senki sem tudja biztosan, hogy a farsangi időszakról…

Tovább
süti beállítások módosítása