Sütemény, édesség, és ami még illik hozzá

datolyAlma

datolyAlma

Cantucci

2015. december 16. - datolyalma

Ezt is egy blogon találtam, de már nem emlékszem, hogy hol… Az biztos, hogy az Olaszország-nosztalgiám lenyugtatására jó eszköz, amúgy kétszersült gyümölcskenyér tulajdonképpen.

1 őzgerinc formához:

  • 2 tojás
  • 25 dkg cukor szerepel az eredeti receptben, én 12-15 dekát rakok bele, és úgyis elég édes lesz
  • ½ csomag sütőpor
  • 29 dkg liszt
  • 20-25 dkg aszalt gyümölcs és mag, mehet ebbe is csoki természetesen
  • mandula aroma, és/vagy 1 narancs reszelt héja és 3 ek frissen facsart narancslé
  • kis só

Nagyon habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, ezek után a többi hozzávalót is hozzáadjuk. A gyümölcsöket belisztezve keverjük bele a tésztába, hogy ne süllyedjenek le az aljára sülés közben. Jól összegyúrjuk, hogy egységes legyen a tészta (ez még szárazabb, mint a gyümölcskenyér, így tényleg dolgozni kell vele!).

180 fokon 30-40 percig sütjük, aztán ujjnyi vastagra szeljük és a rácsra fektetett szeleteket még 8-10 percig sütjük ugyanilyen hőfokon. Ha nem légkeveréses, alul-felül egyenletesen sütő sütőnk van, akkor a 2. kör közepénél célszerű megfordítani a szeleteket, nehogy odaégjenek.

2015-12-11_13_20_11.jpgMivel rég csináltam cantuccit, nincs róla fotóm, így amíg nem csinálok egyszer újra, itt egy kép a változatosság kedvéért a Júdeai sivatagról, lent a város Jerikó

A bejegyzés trackback címe:

https://datolyalma.blog.hu/api/trackback/id/tr778177616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása