Ezt is egy blogon találtam, de már nem emlékszem, hogy hol… Az biztos, hogy az Olaszország-nosztalgiám lenyugtatására jó eszköz, amúgy kétszersült gyümölcskenyér tulajdonképpen.
1 őzgerinc formához:
- 2 tojás
- 25 dkg cukor szerepel az eredeti receptben, én 12-15 dekát rakok bele, és úgyis elég édes lesz
- ½ csomag sütőpor
- 29 dkg liszt
- 20-25 dkg aszalt gyümölcs és mag, mehet ebbe is csoki természetesen
- mandula aroma, és/vagy 1 narancs reszelt héja és 3 ek frissen facsart narancslé
- kis só
Nagyon habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, ezek után a többi hozzávalót is hozzáadjuk. A gyümölcsöket belisztezve keverjük bele a tésztába, hogy ne süllyedjenek le az aljára sülés közben. Jól összegyúrjuk, hogy egységes legyen a tészta (ez még szárazabb, mint a gyümölcskenyér, így tényleg dolgozni kell vele!).
180 fokon 30-40 percig sütjük, aztán ujjnyi vastagra szeljük és a rácsra fektetett szeleteket még 8-10 percig sütjük ugyanilyen hőfokon. Ha nem légkeveréses, alul-felül egyenletesen sütő sütőnk van, akkor a 2. kör közepénél célszerű megfordítani a szeleteket, nehogy odaégjenek.
Mivel rég csináltam cantuccit, nincs róla fotóm, így amíg nem csinálok egyszer újra, itt egy kép a változatosság kedvéért a Júdeai sivatagról, lent a város Jerikó