Az eredeti recept erről a blogról való. Héberül van, de a képek miatt érdemes megnézni. Ő pekánnal és kevesebbel készíti, én persze sima dióval csináltam, és ebbe egy pár dekával kevesebb vaj és több dió/kevesebb liszt ment, így is jó volt szerintem.
Dupla adagot csináltam, ehhez a hozzávalók (50-60 db lesz belőle):
- 320 g liszt
- kicsi só
- 100 g darált dió
- 210 g vaj, puhán
- 2-3 ek növényi olaj (vagy még 5 dkg vaj)
- 50 g cukor
- 3 ek méz
- vanília (aroma, vagy igazi)
- + diók (még kb. 10 deka) a tetejére és még 3 ek méz
2.5 cm átmérőjű és 1 cm vastag körlapokat formázunk belőle (legegyszerűbb hengereket, és azokat felvágni 1 cm-es szeletekre), mindegyik tetejére egy fél/negyed diót teszünk.
10-12 perc alatt 160 fokon sütjük.
Amíg még meleg, forró vizes fürdőben felolvasztott mézet kenünk a tetejére, és hagyjuk teljesen kihűlni, de nem a sütőlapon, mert úgy az alja már oda fog égni. A mézet beszívja a süti, ha melegen kenjük meg, így később nem fog ragadni.